Ce pun bucătarii din Franța în ficat pentru a nu se mai usca. Cum să păstrezi textura fragedă și suculentă

acum 5 luni 21
Marinarea cu alcool

Ficatul este adesea marinat cu vin alb, coniac sau Armagnac. Alcoolul ajută la descompunerea fibrelor și la păstrarea umezelii, în timp ce adaugă o aromă subtilă preparatului.

Utilizarea de grăsimi

În anumite rețete, ficatul este învelit în grăsimi (precum untul sau grăsimea de rață) și gătit la temperaturi scăzute. Acest strat de grăsime ajută să se mențină umiditatea și previne uscarea ficatului.

Focul mic și gătirea rapidă

În Franța, ficatul de obicei se gătește rapid, la temperaturi scăzute, pentru a se asigura că nu se usucă și rămâne fraged. O metodă populară este să se prăjească ficatul într-o tigaie foarte fierbinte timp de câteva minute pe fiecare parte, fără a-l lăsa prea mult pe foc.

Adăugarea de ingrediente umede

În cazul preparatelor de tip foie gras, se adaugă de multe ori și un pic de sos sau zeamă de citrice pentru a întări textura și a îmbogăți a...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/ce-pun-bucatarii-din-franta-in-ficat-pentru-a-nu-se-mai-usca-cum-sa-pastrezi-textura-frageda-si-suculenta_6772a78a46c3007cc0405ea2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.