Ce să pui în sosul pentru paste, ca să nu-ți cadă greu la stomac și să se lege mai bine. Trucurile știute doar de italienii bătrâni

acum 1 ziua 12

Italienii bătrâni, adevărați maeștri ai bucătăriei tradiționale, au câteva trucuri simple și eficiente pentru a obține un sos perfect, atât din punct de vedere al texturii, cât și al digestibilității. Iată ce trebuie să adaugi în sos pentru a-l face mai ușor și mai bine legat:

Apa de la paste – ingredientul secret al italienilor

Unul dintre cele mai importante trucuri este să păstrezi puțină apă în care au fiert pastele și să o adaugi în sos.

Apa conține amidon eliberat de paste, ceea ce ajută la îngroșarea și legarea sosului, fără a fi nevoie de smântână sau făină. În plus, amidonul ajută la o mai bună aderență a sosului pe paste.

Ulei de măsline extravirgin pentru digestie ușoară

Uleiul de măsline nu doar că îmbunătățește gustul sosului, dar și ajută digestia. Italienii folosesc întotdeauna ulei de măsline extravirgin adăugat la final, peste paste, pentru a intensifica aromele ș...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/ce-sa-pui-in-sosul-pentru-paste-ca-sa-nuti-cada-greu-la-stomac-si-sa-se-lege-mai-bine-trucurile-stiute-doar-de-italienii-batrani_67d9d032daba72747c74e9e7

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.