Italienii bătrâni, adevărați maeștri ai bucătăriei tradiționale, au câteva trucuri simple și eficiente pentru a obține un sos perfect, atât din punct de vedere al texturii, cât și al digestibilității. Iată ce trebuie să adaugi în sos pentru a-l face mai ușor și mai bine legat:
Apa de la paste – ingredientul secret al italienilorUnul dintre cele mai importante trucuri este să păstrezi puțină apă în care au fiert pastele și să o adaugi în sos.
Apa conține amidon eliberat de paste, ceea ce ajută la îngroșarea și legarea sosului, fără a fi nevoie de smântână sau făină. În plus, amidonul ajută la o mai bună aderență a sosului pe paste.
Ulei de măsline extravirgin pentru digestie ușoarăUleiul de măsline nu doar că îmbunătățește gustul sosului, dar și ajută digestia. Italienii folosesc întotdeauna ulei de măsline extravirgin adăugat la final, peste paste, pentru a intensifica aromele ș...