Ce se întâmplă cu corpul tău după o lună fără pâine?

acum 9 ore 13

Mediafax

Pâinea declanșează eliberarea de dopamină – „hormonul fericirii” –, ceea ce are sens dintr-o perspectivă evolutivă: alimentele bogate în energie ne atrag. Dar aceste spike-uri ale glicemiei duc la efecte secundare: oboseală, poftă de dulce și lipsă de sațietate.

Pe lângă asta, majoritatea pâinilor din supermarket sunt ultraprocesate, cu puține fibre și aditivi de tot felul (conservanți, emulgatori, stabilizatori). Pâinea procesată, cu conținut redus de fibre, este asociată în mai multe studii cu un risc crescut de boli cardiovasculare și mortalitate.

Și nu, nici pâinile fără gluten nu sunt neapărat mai sănătoase: „conțin adesea aceiași aditivi pentru a imita textura și aspectul pâinii clasice”, spune Richards.

Poți slăbi dacă renunți la pâine?

„Dacă încerci să îți controlezi greutatea și consumi multe produse d...

Sursa: https://www.mediafax.ro/life-inedit/ce-se-intampla-cu-corpul-tau-dupa-o-luna-fara-paine-23586444

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.