Ce se întâmplă dacă reîncălzim cafeaua? Schimbările chimice care au loc te-ar putea pune pe gânduri
acum 3 ore
7
Mulți români au obiceiul de a reîncălzi cafeaua, dar acest comportament poate avea efecte negative asupra gustului acestei băuturi îndrăgite. Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj-Napoca, a explicat modul în care reîncălzirea cafelei influențează neplăcut experiența gustativă.
Reîncălzirea cafelei duce la degradarea compușilor volatili, cărora le datorăm aroma și gustul plăcut. Această degradare favorizează formarea unor substanțe amar...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.