Ce tipuri de implanturi mamare există?

acum 1 an 97

Intervenţia chirurgicală de mărire a sânilor cu implanturi mamare, cunoscute şi sub numele de silicoane, este a doua cea mai populară formă de chirurgie plastică din întreaga lume, fiind la mare căutare şi la noi în ţară. Fie pentru că doresc să-şi îmbunătăţească aspectul fizic, să-şi sporească stima de sine sau să corecteze anumite defecte, mii de românce beneficiază de această procedură în fiecare an.


Prima operaţie de mărire de sâni a fost efectuată în anii ‘50. Astăzi, descoperirile tehnologice ajută la obţinerea unui rezultat mult mai natural şi mai frumos, mai uşor ca niciodată. În plus, acum există metoda de mărire de sâni prin abord transaxilar, efectuată în România pentru prima dată de către Dr. Şerban Porumb, care nu lasă cicatrici vizibile şi este urmată de o recuperare mult mai uşoară şi mai rapidă.


Probabil că ştii că există implanturi mamare rotunde cu ser fiziologic sau cu gel siliconic, dar ştiai că acum există şi implanturi anatomice? Iată care dintre acestea ar putea fi potrivite pentru tine.


Implanturile mamare rotunde

Începând cu anii 1960, cel mai comun tip de implant mamar a fost un sac rotund umplut cu ser fiziologic sau cu gel siliconic. Implantul este, de regulă, introdus în spatele muşchiului major al toracelui. Folosind tehnicile chirurgicale din ziua de azi, implanturile mamare nu afectează funcţionalitatea sânilor sau capacitatea de a alăpta copii, aşa că sunt sigure pentru majoritatea femeilor.


Aceste implanturi tradiţionale sunt încă cea mai populară alegere, din multe motive. Deoarece implantul este maleabil, acesta poate fi introdus printr-o incizie mai mică. De asemenea, are un aspect mai fluid, mimând mişcarea sânilor naturali. Totodată, acestea oferă rezultate măgulitoare şi realiste celor mai multe paciente.


Implanturile mamare anatomice

În timp ce implanturile mamare tradiţionale au o formă rotundă, acum există o alternativă: în anul 2013, FDA a aprobat implanturile mamare cu gel de silicon în formă de lacrimă sau de pară, numite şi implanturi anatomice. Acestea au mai multă substanţă în partea superioară a sânului, ceea ce poate crea o formă mai îmbunătăţită: implantul îşi păstrează forma şi poate avea un risc mai scăzut de ondulare pe sân. 


Implanturile mamare anatomice sunt o alegere mai bună pentru femeile care au un ţesut mamar foarte mic sau pentru cele care doresc să-şi refacă sânii după o masectomie.


Cu toate acestea, există şi unele dezavantaje ale implanturilor anatomice. Pentru că sunt o tehnologie mai nouă, costul procedurii este mai mare. Totodată, există riscul ca implanturile să se rotească după ce au fost plasate, iar dacă acestea se rotesc, vor distorsiona forma sânului. În plus, în timp ce implanturile mamare rotunde sunt mai maleabile şi pot fi introduse cu o incizie mai mică, implanturile anatomice sunt mai rigide, ceea ce înseamnă că trebuie introduse cu o incizie mai mare şi mai evidentă.


Sursa: https://www.libertatea.ro/publicitate-advertorial/ce-tipuri-de-implanturi-mamare-exista-4739630

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.