Potrivit tradiţiilor românești, azi, 20 decembrie, se taie porcul, în zi de Ignat. În gospodăriile de la țară, dimineața începe cu multă muncă, acolo unde oamenii se adună pentru sacrificarea porcului.
România este o țară în care tradițiile și obieciurile sunt păstrate cu sfințenie și transmise mai departe din generație în generație.
Legătura dintre porc și starea vremii
Sacrificarea porcului, un obieci încă păstrat în satele românești tradiționale, se face în această zi, de Ignat. Din carnea obținută se fac cele mai bune preparate pentru masa de Crăciun, de la sarmale și cârnați până la nelipsitele mezeluri, cum sunt toba și caltaboșii.
În această zi ni se aminteşte de ceea ce făcea Sfântul Ignatie, care sacrifica un porc şi împărţea carnea către oamenii amărâți.
Pe de altă parte, tăierea porcului în această perioadă reprezintă simbolic sfârșitul de an şi trecerea de la o viață veche la un nou început.
Potrivit tradiţiilo...

acum 1 ora
3




















English (US) ·
Romanian (RO) ·