Un lucru important de reținut pentru persoanele hipotensive este faptul că o hidratare corectă, adică minim 2 litri de apă pe zi, este unul dintre cei mai importanți factori care pot combate hipotensiunea arterială. De asemenea, consumul de mese mai mici și mai dese, cu conținut scăzut de carbohidrați, și evitarea consumului de alcool ar putea ajuta la reducerea simptomelor.
Pe lângă aceste îndrumări, există o serie de alimente care, incluse în mod regulat în dietă, pot ajuta la atenuarea simptomelor specifice hipotensiunii și la reglarea tensiunii arteriale. În dieta pentru hipotensivi e bine să-și facă loc fructele oleaginoase, lactatele, ouăle și cafeaua.
Fructele oleaginoase, utile în dieta pentru hipotensiviNucile, migdalele, alunele de pădure și caju-ul sunt bogate în nutrienți, dar pot lupta și împotriva simptomelor hipotensiunii. Conținutul bogat de vitamina B al oleaginoaselor ajută la îmbună...