Vânăta este un fruct versatil, dar poate avea un gust amar din cauza conținutului de alcaloizi. Acești compuși care conțin atomi de azot pot declanșa reacții toxice în vinete, mai ales când fructele sunt trecute de perioada lor optimă de consum. În cantități reduse, alcaloizii au proprietăți anticancerigene, dar în exces pot afecta negativ persoanele cu osteoporoză, artrită și gută.
Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/ce-trebuie-sa-pui-in-salata-de-vinete-ca-sa-nu-iasa-cu-gust-amar-trucul-stiut-doar-de-gospodinele-experimentate_6686421816e6bc21ee1dc5f2Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.