Slăbitul ar putea fi la fel de simplu ca înlocuirea mezelurilor sau a oricărui tip de carne cu legumele, potrivit unui studiu realizat recent.
Oamenii de știință au cerut unui grup de 51 de bărbați finlandezi, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, să reducă consumul de carne roșie și procesată la 200 de grame pe săptămână, mai exact, 5% din aportul lor total de proteine. Ei au fost încurajați să consume și mai multe leguminoase, în special mazăre și boabe de fasole fava, care să reprezinte 20% din proteinele zilnice, continuând să mănânce carne de pui, pește, ouă și alte surse de proteine în mod normal.
Bărbații nu au redus nici caloriile și nici porțiile
În afară de această modificare, bărbaților nu li s-a cerut să reducă porțiile sau caloriile. Totuși, după doar șase săptămâni, participanții au pierdut în medie un kilogram.
„Rezultatul a fost surprinzător, pentru că nu ne-am propus o pierdere în greutate”, a explicat profesoara An...