Răcitură, aitură, piciorong sau tremurici, piftia a căpătat tot felul de nume în diverse zone ale țării, deoarece peste tot se pregătește pentru masa de Crăciun sau de Revelion.
Numărul de ingrediente este destul de restrâns, iar tehnica nu este chiar atât de complicată precum pare. Descoperă cea mai simplă rețetă de piftie și te vei convinge că nu este deloc dificil să o pregătești acasă singură. În plus, ține cont de faptul că piftia făcută în casă are numeroase beneficii pentru sănătate!
Cea mai simplă rețetă de piftie de porcIngredientele sunt simple și ieftine, dar prepararea ei necesită mai mult timp decât în cazul altor preparate tradiționale de Crăciun. Dacă ai răbdare să fierbi bine toate ingredientele, cel puțin cinci ore, cea mai simplă rețetă de piftie de porc nu mai are nevoie decât de usturoi din belșug.
În cazul în care preferi o piftie mai dietetică, poți înlocui carnea de porc cu picioare și aripi de curcan. Piftia de curcan este foarte fină și est...