Iata o reteta rapida, deliciosa si de post: Bors de sfecla.
Ingrediente Bors de sfecla2 sfecle nu prea mari,
2 cartofi,
un morcov,
patrunjel,
o ceapa,taitei,
verdeata,
sare,
2l apa,
300 ml bors.
Pentru cei care nu tin post un ou, 2-3 linguri smantana,
Mod de preparare Bors de sfeclaSe curata sfecla, se spală și se dă pe răzătoare, apoi se pune la foc morcovul curățat și pătrunjelul tăiate cubulețe, cu ceapa curățată și tocată mărunt și cu apa.
Dupa 5 minute, se adaugă cartofii curățați și tăiați subțiri și sare. Cand cartofii au inceput sa se inmoaie se adauga taiteii. Dupa cateva minute se toarna si borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai fiarba impreuna 10 de minute. Se presara cu leustean si patrunjel taiate marunt, se ia de pe foc.Se opreste putina sfecla cruda peste care se toarna apa clocotita. Se lasa pana cand apa s-a inrosit bine si se adauga in ciorba.
Beneficiile consumului de s...