Cea mai simplă și gustoasă ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt! Rețeta inegalabilă a lui Radu Anton Roman

acum 4 ore 14

”Toată România, din martie până prin mai, lasă deoparte orice tradiţie şi experienţă rafinat-regională pentru a se îneca în ciorba de lobodă (sau ştevie, măcriş, urzici, păpădie, podbal, untişor), un fluviu naţional. Simbol al primăverii, aceste buruieni au fost înzestrate de credinţa populară, pe bună dreptate, cu puteri magice”, relata Radu Anton Roman, în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) despre acest fel de mâncare, potrivit Click!.  

Ingrediente1 kg lobodă 1 litru borş 200 ml iaurt  1 ou 1 ceapă  1 morcovpiper, sare (după gust)verdeaţă: leuştean 1 linguriţă hrean ras 1 căpăţână mică usturoi (asta-i contribuţie oltenească!) .Mod de preparareSe spală bine loboda, se taie în tăieţei laţi.Se toacă ceapa, se rade pastă morcovul.Se pun toate astea la fiert cu piperul în 2 litri apă clocotită.După 30 de minute se acreşte cu borş, se adaugă usturoi pastă, sare – încă 1-2 minute de clocote.Se bate oul cu iaurt şi puţină zeamă de ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/cea-mai-simpla-si-gustoasa-ciorba-de-loboda-dreasa-cu-iaurt-reteta-inegalabila-a-lui-radu-anton-roman_67dabd9f9d2b7c23f1041632

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.