Cercetătorii americani de la University of California au descoperit că uleiul de soia nu este chiar atât de benefic precum se credea. Până de curând, uleiul de soia era lăudat pentru conținutul său ridicat de acizi grași polinesaturați și nivelul scăzut de acizi grași saturați, ceea ce reprezenta un procent sănătos pentru a evita depunerile de colesterol. Mai mult de atât, se consideră că punctul ridicat de ardere al uleiului, și anume 232 de grade Celsius, îl face un ulei sigur pentru consumul preparatelor prăjite. Noile studii arată cu totul altceva.
Cercetătorii americani au descoperit că uleiul de soia dezvoltă o serie de compuși numiți oxilipine care se acumulează în organism, deviază metabolismul, produc inflamații ale organelor și favorizează stocarea grăsimilor, inclusiv a colesterolului, informează CSID.
Cel mai periculos ulei nu este neapărat uleiul de soia obținut din culturi organice prin presare la rece. Este ...

acum 50 minute
12




















English (US) ·
Romanian (RO) ·