Pentru blat:
140 g ciocolată neagră140 g unt110 g zahăr pudră6 ouă100 g zahăr tos140 g făină1 praf de sare.Pentru umplutură:
200 g gem de caise2 linguri de apă.Pentru glazură:
150 g ciocolată neagră100 ml smântână pentru frișcă.Mod de prepararePrimul pas constă în prepararea blatului. Acesta este un blat umed cu ciocolată în interior, ce necesită mai multe etape de pregătire a ingredientelor.
Cum prepari blatul pentru tort SacherMai întâi vei topi ciocolata. Rupe ciocolata în bucăți și topește-o pe baie de aburi (sau la microunde în reprize scurte). Las-o să se răcească ușor.
Într-un bol, mixează untul moale cu zahărul pudră până devine cremos. Apoi adaugă gălbenușurile unul câte unul, mixând bine după fiecare. Încorporează ciocolata topită.
Într-un bol separat, bate albușurile cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul tos, până obții o spumă fermă.
Adaugă alternativ făina cernută și spuma de albu...