Conform avertismentelor specialiștilor, nucșoara conține o substanță numită miristicină, care poate cauza halucinații și alte efecte secundare grave dacă este consumată în doze mari. Chiar și o cantitate aparent mică, precum două lingurițe de nucșoară, poate deveni extrem de nocivă pentru organismul uman. Desigur, mulți dintre noi o asociem cu aromele calde ale sărbătorilor de iarnă, însă utilizată în exces, poate afecta sănătatea în mod semnificativ.
Miristicina, substanța cu efecte halucinogeneMiristicina este compusul activ responsabil pentru aroma distinctivă a nucșoarei, dar, în același timp, este și principalul vinovat pentru efectel...Cel mai toxic condiment pe care îl avem în bucătărie. Provoacă halucinații și chiar convulsii
Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cel-mai-toxic-condiment-pe-care-il-avem-in-bucatarie-provoaca-halucinatii-si-chiar-convulsii_67544d6553f42100040885c2
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.