Spanacul este renumit pentru continutul sau de fier, avand aproximativ 2,7 mg de fier la 100 g de spanac crud. Bogat in antioxidanți, studiile arata ca spanacul a limitat inflamatia in organism, care este un factor de risc principal pentru bolile de inima. Totusi, spanacul contine oxalati, compusi care pot reduce absorbtia fierului. Chiar si asa, spanacul ramane o sursa valoroasa de fier, mai ales atunci cand este consumat alaturi de alimente bogate in vitamina C, care ajuta la cresterea absorbtiei acestuia.
Lintea, o sursa versatila si puternica de fierLintea este una dintre cele mai bune surse vegetale de fier, cu aproximativ 6,6 mg per 100 g de linte fiarta. Pe langa continutul ridicat de fier, lintea ofera proteine vegetale si fibre, fiind o alegere excelenta pentru dietele vegetariene si vegane. Cercetarile arata ca nivelul ridicat de fibre solubile gasit in linte ajuta la captarea glucozei din carbohidrati si va incetini digestia – si in c...