Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelul testosteronului scade natural. De asemenea, stilul de viață, anumite afecțiuni medicale și alți factori pot influența cantitatea acestui hormon în organism.
Peștele gras
Somonul, macroul, tonul, sardinele și alte specii de pește gras sunt bogate în zinc, dar și în alți nutrienți importanți pentru producția de testosteron, cum ar fi vitamina D și acizii grași Omega 3.
Ouăle
Ouăle sunt un aliment complet, bogat în proteine, grăsimi sănătoase, vitamina D și seleniu – toate implicate în sinteza testosteronului. Totodată, colesterolul din gălbenuș este o materie primă pe care organismul o folosește pentru producerea hormonilor sexuali.
Usturoiul
Datorită conținutului bogat în flavonoide, care acționează ca antioxidanți în organism, usturoiul este considerat un superaliment care protejează celulele de inflamații și de efectele noci...

acum 2 saptamani
7






















English (US) ·
Romanian (RO) ·