Bogat in fier, vitamina C si antioxidanti, spanacul este perfect pentru salate, supe sau smoothie-uri verzi. In aprilie, este in plin sezon si are un gust mai delicat. Totodata, spanacul este cunoscut pentru rolul sau in sustinerea productiei de globule rosii. In plus, studiile leaga spanacul de imbunatatirea functiei cognitive si reducerea inflamatiei.
2. LeurdaNumita si „usturoiul ursului”, leurda are un gust aromat si proprietati detoxifiante. Se consuma cruda, in salate sau pesto-uri.
3. Salata verdeFrageda si usor de digerat, salata verde este o alegere clasica de primavara. Este bogata in fibre, vitamina A si apa, fiind ideala pentru hidratare si digestie. De asemenea, cercetarile au sugerat ca anumite soiuri de salata verde contin compusi antiinflamatori care sustin sanatatea generala.
4. Ridichi
Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cele-mai-bune-legume-si-fructe-pe-care-sa-le-consumi-in-luna-aprilie_67fe2438d46855168a707512
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.