Patrunjelul, mai exact salata de patrunjel este o sursă foarte bogată de vitamina C. Un pic de suc de lamaie si un strop de ulei fac din aceasta salata o bomba energetica extraordinara.
Pe langa gustul lui incantator, patrunjelul este o sursa buna de nutrienti, vitamine si minerale. Consumul a 100 de grame de patrunjel ofera 984 µg de vitamina K, 79,8 mg de vitamina C, 3,72 mg de fier, 253 µg de vitamina A, 91 µg de vitamina B9, 0,089 mg de cupru si 83 mg de calciu. Mai mult, multi aminoacizi, cum ar fi 0,027 g de triptofan, 0,073 g de treonina, 0,071 g de izoleucina, 0,122 g de leucina, se gasesc in 100 de grame de patrunjel.
„Haideti sa mancam patrunjelul cu snopul, nu cu frunza, pentru ca bate si citricele, apropo de vitamina C, bate orice sursa de fibre, iar fierul, uitati-va la el cat e de verde, bate spanacul. Mancandu-l crud, ai acolo toate vitaminele si mineralele nealterate”, spune Mihaela Bilic, conform unui post T...