Sarbatoarea Pastelui echivaleaza cu o reinnoire interioara, cu o masa imbelsugata alaturi de cei dragi si, in functie de regiunea tarii, cu diferite obiceiuri si traditii, pastrate de generatii. Gospodinele se aprovizioneaza si se pregatesc temeinic pentru sarbatoarea pascala, astfel ca musafirii sa fie tratati cu cele mai gustoase preparate, intr-o atmosfera de sarbatoare si recunostinta.
Iata cateva preparate culinare care nu lipsesc de pe masa de Paste:
1. Ouale rosii
In trecut, oamenii se foloseau de tot ceea ce natura le punea la dispozitie pentru a vopsi ouale si pentru a duce mai departe o traditie consfintita de secole. In prezent, creativitatea nu mai cunoaste margini, ramanand la latitudinea fiecaruia sa aleaga nuantele, texturile si modelele pe care le vor imprima pe ouale de Paste.
Totusi, in anumite zone ale tarii, de exemplu in Bucovina, gospodinele respecta datina incondeierii oualelor, inclusiv a zilelor recomandate pentru realizarea operatiun...