Cele mai gustoase sarmale pentru Crăciun. Rețeta lui Chef Sorin Bontea - Tehnica și ingredientele speciale care fac diferența

acum 13 ore 9

În România, sarmalele sunt tradiționale de sărbători și nu numai. Puțini sunt cei care ar refuza o porție de sarmale, servite cu mămăliguță. În unele regiuni din țară, sarmalele se servesc cu smântână.

Iată rețeta lui Chef Sorin Bontea pentru cele mai bune sarmale de Crăciun:

Ingrediente

2-3 kg varză acră (în funcție de câtă varză preferați printre sărmăluțe)600 g carne tocată de porc și de vită (amestec)/1,5 kg carne de porc tocatăo jumătate de ceșcuță de orez (100 g)200 g ceapă (2 cepe mari)ulei pentru prăjitcostiță afumată2-3 linguri de bulion (sau cât preferați)2-3 frunze de dafincimbrumărarsarepiper

Mod de preparare

Se curăță varza de frunzele exterioare și cotoare, alegând foile potrivite pentru împachetarea cărnii. Dacă varza este prea acră sau sărată, frunzele se pot spăla în apă caldă sau se lasă la desărat timp de o oră înainte. Frunzele mai mici de varză se opresc și se toacă mărunt, urmând să fie presărate pe fundul cratiței.

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cele-mai-gustoase-sarmale-pentru-craciun-reteta-lui-chef-sorin-bontea-ingredientul-special-care-face-diferenta_676acb8e7840ba6c9e075972

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.