Checul se numără printre cele mai îndrăgite deserturi, însă atunci când reinventăm rețetele clasice sau adăugăm fel și fel de mirodenii în compoziție, cu siguranță gustul este mult mai savuros. Vă prezentăm astăzi checul cu merișoare și portocale, o adevărată bunătate, ideal pentru masa de sărbători. Pentru ingrediente aveți nevoie de:
- 230 ml suc de portocale
- 3 ouă
- vanilie
- 100 g zahăr
- 140 ml ulei
- 240 g făină
- o linguriță praf de copt
- coaja de la o portocală
- 170 g de merișoare proaspete
- zahăr pudră pentru decorat
Cum se preparăÎn videoclipul publicat pe TikTok, Cosânzenele gătesc au explicat rețeta pas cu pas. Este simplă, rapidă și nu necesită prea mult efort. În plus, dacă ești creativ și îți place să transformi orice lucru într-o surpriză, poți înfășura checul în hârtie de copt, decorezi cu o sfoară și adaugi o crenguță de brad....