Chef Scărlătescu, rețetă pentru românii care țin post

acum 11 luni 63

Cunoscut și apreciat bucătar, Cătălin Scărlătescu este urmărit adesea și a și devenit sursă de inspirație pentru cei care au nevoie de idei și sfaturi practice. O rețetă de post recomandată de fostul jurat de la Chefi la cuțite sunt pastele cu sos pesto, vegan. Fără carne, brânză ori parmezan.

Puține ingrediene, ușor de făcut și foarte gustoase.

Pastele, fără ou, trebuie să fie  scurte, gen penne, fusilli sau rigatoni, iar pentru sos e  nevoie de busuioc proaspăt, rucola, muguri de pin, ulei de măsline extravirgin, 200 ml, sare și piper.

Pastele se fierb în apă cu sare, iar busuiocul și rucola  se omogenizează cu ulei de măsline. Cei câțiva muguri de pin fac diferența. Jumătate se coc la cuptor și se dau în blender împreună cu busuiocul și rucola, iar cealaltă jumătate se pune peste paste.

Peste pastele fierte se adaugă sosul pesto și se omogenizează.

 

 

 

Ingrediente pentru pastele de post:

  • Paste scurte
  • Busuioc fresh
  • Rucola
  • Muguri de pin
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Sare și piper

The post Chef Scărlătescu, rețetă pentru românii care țin post appeared first on Cotidianul RO.

Sursa: https://www.cotidianul.ro/chef-scarlatescu-reteta-pentru-romanii-care-tin-post/

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.