Cunoscut și apreciat bucătar, Cătălin Scărlătescu este urmărit adesea și a și devenit sursă de inspirație pentru cei care au nevoie de idei și sfaturi practice. O rețetă de post recomandată de fostul jurat de la Chefi la cuțite sunt pastele cu sos pesto, vegan. Fără carne, brânză ori parmezan.
Puține ingrediene, ușor de făcut și foarte gustoase.
Pastele, fără ou, trebuie să fie scurte, gen penne, fusilli sau rigatoni, iar pentru sos e nevoie de busuioc proaspăt, rucola, muguri de pin, ulei de măsline extravirgin, 200 ml, sare și piper.
Pastele se fierb în apă cu sare, iar busuiocul și rucola se omogenizează cu ulei de măsline. Cei câțiva muguri de pin fac diferența. Jumătate se coc la cuptor și se dau în blender împreună cu busuiocul și rucola, iar cealaltă jumătate se pune peste paste.
Peste pastele fierte se adaugă sosul pesto și se omogenizează.
Ingrediente pentru pastele de post:
- Paste scurte
- Busuioc fresh
- Rucola
- Muguri de pin
- Ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper
The post Chef Scărlătescu, rețetă pentru românii care țin post appeared first on Cotidianul RO.