Chimia din cuptor: de ce nu îți cresc prăjiturile și cum să eviți cele mai comune greșeli de cofetărie

acum 5 zile 6

Ți s-a întâmplat vreodată să vezi o poză apetisantă cu un desert, să urmezi instrucțiunile, dar rezultatul să fie departe de așteptări? Poate blatul s-a lăsat la mijloc, aluatul a rămas crud sau textura este densă și cauciucată, în loc să fie pufoasă și aerată. Este un scenariu frustrant, care te face să crezi că pur și simplu „nu ai mână” la prăjituri.


Adevărul este că, spre deosebire de gătitul obișnuit – unde poți improviza, poți gusta și poți drege o ciorbă cu puțină sare sau oțet – cofetăria este o știință exactă. Este chimie pură. Reacțiile dintre ingrediente, temperatura și timpul sunt variabile care nu permit prea multă abatere. Dacă vrei să treci de la stadiul de „încercare” la cel de reușită garantată, trebuie să înțelegi câteva reguli de bază care guvernează universul din spatele ușii cuptorului.


Temperatura ingredientelor: detaliul care schimbă totul


Una dintre cele mai frecvente greșeli este ignorarea temperaturii ing...

Sursa: https://www.libertatea.ro/publicitate-advertorial/chimia-din-cuptor-de-ce-nu-iti-cresc-prajiturile-si-cum-sa-eviti-cele-mai-comune-greseli-de-cofetarie-5553525

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.