Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din Moldova
acum 2 luni
9
Chisălița își are originile în bucătăria tradițională a țăranilor din Europa de Est, unde era preparată în special în timpul toamnei, când prunele erau coapte. Acest desert era o modalitate excelentă de a conserva fructele pentru perioadele mai reci și de a adăuga un strop de dulceață meselor simple.
Pe lângă prune, chisălița putea fi făcută și din alte fructe, cum ar fi vișinele sau coacăzele. În multe gospodării, era un desert obișnuit, servit după o masă principală sau ca gustare. În...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.