Atunci când legumele proaspete nu sunt uşor de găsit sau nu le aveţi la îndemână, aţi putea profita de legumele congelate pentru preparatele voastre culinare. În acest sens, vă propunem cinci rețete de mâncăruri cu legume congelate, pe care toți le vor savura cu poftă. Nu sunt la fel de proaspete, dar dacă pregătiți aceste mâncăruri cu legume congelate, vă garantăm că nimeni nu va observa că nu sunt cu ingrediente luate de la piaţă.
Supă de mazăre
Ingrediente
400 g mazăre;
o ceapă;
250 g carne de porc;
30 ml ulei;
o lingură de făină;
o linguriță de boia dulce;
un sfert de legătură de pătrunjel.
Mod de preparare
Puneți mazărea și carnea tăiată cuburi într-un vas mai adânc, adăugați apă și gătiți la foc mic până când carnea devine fragedă. În uleiul încălzit, căliți ceapa mărunt tăiată. Când devine moale, adăugați boiaua dulce și apoi turnați în supă. Sărați după gust și mai gătiți timp de cinci minute. Înainte de servire, presărați peste supă puţin pătrunjel tocat mărunt.
Pește cu orez verde
Ingrediente
500 g file de merluciu;
4 legături de spanac congelat;
100 g orez;
un cățel de usturoi;
piper;
1 lămâie;
2 linguri de semințe de floarea soarelui;
2 lingurițe de ulei de măsline.
Mod de preparare
Tăiați merluciul în fileuri și așezați-le pe o folie unsă cu ulei de măsline. Peste pește adăugați usturoiul tăiat mărunt și pătrunjelul. Coaceți timp de jumătate de oră la 180 de grade. Opăriți spanacul în apă sărată, scurgeți-l și tăiați-l. Fierbeţi orezul în apă cu puțin condiment de legume uscate și cu piper, apoi scurgeți-l. Amestecați spanacul și orezul și presărați semințe de floarea soarelui prăjite. Serviţi fileurile de pește pe risotto-ul verde.
Tavă Leskovac
Ingrediente
1 kg ardei roșii și galbeni congelați;
500 g carne tocată de vită;
400 ml supă de legume;
o ceapă;
ulei;
sare;
amestec de condimente;
busuioc tocat.
Mod de preparare
Tăiați carnea în cuburi, iar ardeii dezghețați îi tăiați în fâșii. Căliți ceapa tăiată mărunt în ulei încins, adăugați carnea și căliți-o până se înmoaie. Adăugaţi sare, piper şi busuiocul tocat. Într-un vas termorezistent uns, așezați jumătate din ardei, apoi carnea și apoi din nou ardei. Turnați supa peste până se acoperă și puneți în cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 180 de grade.
Legume cu bacon
Ingrediente
1 kg legume amestecate congelate;
o ceapă;
3 căței de usturoi;
100 g bacon;
100 ml ulei;
sare;
piper;
pătrunjel.
Mod de preparare
Decongelați legumele, tăiaţi ceapa și usturoiul în felii. Căliți ceapa și feliile de usturoi în ulei încins. Adăugați legumele decongelate și continuați să căliți timp de încă 20 de minute, amestecând încontinuu. Când legumele devin moi, adăugați sare, piper și condimente după gust. Apoi amestecați baconul tăiat în bucăți. Turnați totul într-o tavă și coaceți timp de aproximativ 20 de minute la 180 de grade.
Ghiveci cu carne și legume
Ingrediente
450 g legume congelate;
300 g carne de porc;
300 g carne de vită;
o ceapă;
120 g orez;
2 lingurițe de condimente;
200 ml suc de roșii;
ulei;
sare;
piper.
Mod de preparare
Tăiați carnea în fâșii și condimentați-o cu sare și piper. Încălziți uleiul într-o tigaie, adăugați carnea și ceapa tăiată mărunt, apoi căliți timp de aproximativ 10 minute. Adăugați legumele decongelate și orezul, apoi transferați totul într-un vas termorezistent. Turnați ulei, suc de roșii și o cană de apă peste. Acoperiți vasul și coaceți timp de aproximativ 45 de minute la 180 de grade.
Sursa foto: shutterstock.com
Află care legume sunt mai bune, proaspete sau congelate!