Cine este Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, pensiunea distrusă de incendiu în Prahova

acum 10 luni 47

Pensiunea Ferma Dacilor din localitatea prahoveană Tohani, distrusă de incendiul izbucnit marți dimineață, a fost construită în 2013 de antreprenorul Cornel Dinicu, care a vrut inițial să facă o fermă cu produse bio pentru propria familie, după cum a declarat într-un interviu pentru publicația locală Observatorul prahovean, citat de Hotnews.ro. În anii 2000, presa scria despre legăturile lui Dinicu cu lumea interlopă.


Dinicu a copilărit în zona unde și-a dezvoltat afacerea, dar locuiește acum în București și are cinci copii.


De la un „proiect pentru familie”, Ferma Dacilor a devenit pe parcursul a zece ani un complex cu spații de cazare construite pe un teren de 40 de hectare din județul Prahova.


Pe site-ul propriu se precizează că la complexul turistic din Tohani se pot „omeni la un ospăț peste 150 de daci”.


Și pentru că ospețele noastre îndestulătoare invită la siestă temeinică, am rânduit cu drag și atenție la detalii pentru voi, 21 de odăi, 4 căsuțe suspendate și 4 colibe dacice, 6 cabane padure și 10 locuri de campare și parcare pentru mașini și autorulote”, se mai precizează pe site-ul Fermei Dacilor.


„În următorii trei ani”, Cornel Dinicu voia să deschisă și un centru SPA la Ferma Dacilor, dar acuza birocrația românească pentru faptul că lucrurile se mișcă greu.


„Mi-aș dori ca sistemul să nu mă mai încurce, să fie lucrurile mai simple. Că nu facem nimic ilegal”, spunea Dinicu.


Referindu-se la zona Tohani, el afirma că aceasta are unele avantaje față de stațiunile de pe Valea Prahovei.


„Suntem aproape de București, dar nu se stă în trafic și aglomerație. Avem aer curat, natură multă, drumul vinului, multe crame (…). Potențialul zonei este fantastic, totul de dezvoltă accelerat și eu cred foarte tare în proiectul ăsta. Avem de muncă două vieți aici, și pentru următoarele generații”, a precizat Cornel Dinicu.


Presa locală: A fost „unul dintre cei mai temuţi interlopi ai României”


În urma cu mai bine de 20 de ani, numele său apărarea în presă în legătură cu afacerea „Portbagajul”. Publicația locală Prahova Online a scris despre Dinicu că, în 1996, a preluat conducerea celui mai mare clan de bodyguarzi din cartierul Regie, din Bucureşti. În 1997, el a primit o condamnare la patru luni de închisoare pentru amenințare și lovire, fiind apoi grațiat.


Afacerea „Portbagajul” a apărut în anul 2000, Dinicu şi alţi doi bărbați fiind acuzaţi că au furat 500.000 de dolari și un kilogram de aur din maşina liderului interlopilor din Giulești, Mihai Bucurenciu, care l-a sechestrat și torturat pe unul dintre complicii lui Dinicu, mai notează sursa citată. Cazul a dus la destituirea șefului Poliției Capitalei și a unor ofițeri de la Crimă Organizată.


Într-un text intitulat „Fostul interlop Cornel Dinicu a făcut la Mizil o piscină de 700.000 de euro”, în care prezintă aceste fapte, publicația locală notează că Dinicu „a fost unul dintre cei mai temuţi interlopi ai României”.


În 2007, Evenimentul Zilei relata că Dinicu a fost urmărit de SIE până în Sierra Leone, ca reprezentant al companiei elvețiene Total Asset Management GmbH, care voia să preia o parte dintr-o mină de diamante. El era descris atunci de ziar drept „pionul rușilor”, într-un articol intitulat „Mafia româno-rusă, după diamante în Africa”.


Cinci persoane au murit și trei sunt încă dispărute în urma incediului de la Ferma Dacilor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a precizat că pensiunea nu avea autorizație pentru securitate la incendiu.


Foto: observatorulph.ro


Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/cine-este-cornel-dinicu-patronul-fermei-dacilor-pensiunea-distrusa-de-incendiu-in-prahova-4758169

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.