Dacă vreți să gătiți un preparat ușor de făcut, care poate fi servit atât în zilele de post, cât și în orice altă zi, vă recomandăm o rețetă de ciuperci umplute cu spanac, făcute la cuptor. Sunt hrănitoare, bogate în fibre și, datorită spanacului, în vitamine, nutrienți, magneziu și fier. Acest preparat, ciuperci umplute cu spanac, poate fi consumat ca aperitiv, ca fel principal sau poate constitui garnitură la alt preparat.
Ingrediente:
1 kg de spanac proaspăt (se poate folosi și congelat);15 ciuperci mari champignon;1 căpățână de usturoi mică;ulei de măsline (opțional poate fi folosit unt);sare, piper (după gust);cașcaval sau parmezan (opțional).Mod de preparare
Ciupercile se curăță, li se rup cozile și se spală. Într-o tavă unsă cu ulei se așează ciupercile și se stropesc și ele cu ulei (sau unt). Se asezonează cu sare și piper și se bagă la cuptor pentru circa 15-20 de minute.
Spanacul se spală în mai multe ape, până când rămâne curat de impurități și se ...