Cercetarea, publicată în revista Physiology & Behavior, arată că, deşi alimentaţia nesănătoasă este clar asociată cu afectarea memoriei, consumul obişnuit de cofeină nu oferă protecţie împotriva acestor efecte negative.
Cercetătorii Tatum Sevenoaks şi Martin Yeomans au făcut două experimente conexe pentru a explora relaţia dintre dietă, cofeină şi memorie la oameni.
În primul experiment, care a implicat 1.000 de voluntari sănătoşi cu vârste între 18 şi 45 de ani, rezultatele iniţiale au sugerat un posibil efect protector. Persoanele care au raportat o dietă bogată în grăsimi şi zahăr au observat, de asemenea, pierderi de memorie mai frecvente în viaţa de zi cu zi. Când cercetătorii au izolat componenta de grăsimi din dietă, consumul ridicat de cofeină părea să slăbească asocierea dintre consumul ridicat de grăsimi şi problemele de memorie. La niveluri scăzute de consum de cofeină, o dietă bogată în grăsimi era puternic legată de problemele de memorie, dar această l...

acum 1 saptamana
11





















English (US) ·
Romanian (RO) ·