Cazul de referinţă, care vizează presupusul discurs instigator la ură pe platformă în timpul războiului civil din 2020-2022 din regiunea Tigray din nordul Etiopiei, ar putea avea implicaţii asupra modului în care Meta lucrează cu moderatorii de conţinut la nivel global, potrivit Reuters.
Totuşi, Meta a susţinut că instanţele locale nu au competenţa de a judeca astfel de cauze. Înalta Curte din Kenya a respins joi argumentul, a anunţat Institutul Katiba, care este reclamant în acest caz alături de doi cercetători etiopieni.
Reclamanţii susţin că sistemele de recomandare ale Facebook au multiplicat mesajele violente în Etiopia. Unul dintre reclamanţi spune că tatăl său a fost ucis în urma unui mesaj publicat pe Facebook, iar altul susţine că s-a confruntat cu un val de ameninţări în mediul online. Ei cer despăgubiri pentru victimele violenţei şi modificarea algoritmului Facebook pentru a opri promovarea discursului i...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.