Concediu în Bulgaria pentru 2024: Ghid de călătorie cu mașina

acum 1 an 87

Cu stațiunile tradiționale de pe plajă și natura superbă din jur, nu este de mirare că vacanțele în Bulgaria devin din ce în ce mai populare. Această țară minunată are vacanțe pe plajă pentru toate gusturile, o grămadă de sporturi nautice și peisaje incredibile de explorat. Fie că sunteți în căutarea unei escapade romantice sau a unei evadări pentru întreaga familie, Bulgaria merită vizitată.

Dar înainte să vedem ce presupune concediul în Bulgaria pentru 2024, haideți să aruncăm o privire la câteva reguli de care să țineți cont atunci când conduceți.

Sfaturi de condus

Limitele de viteză pentru autoturisme

  • 50 km/h în interiorul zonelor construite
  • 90 km/h în afara zonelor construite
  • 120 km/h pe autostrăzile rapide (șosea cu două benzi fără bandă de urgență)*.
  • 140 km/h pe autostrăzi (șosea cu două benzi de circulație cu bandă de urgență)**.

*Nu veți găsi prea multe dintre acestea, deoarece majoritatea sunt în curs de construcție sau doar planificate.

Taxa de drum

Dacă doriți să explorați Bulgaria cu mașina, pur și simplu nu aveți cum să evitați plata taxei de drum. Spre deosebire de multe alte țări, nu doar autostrăzile sunt cu plată, ci practic toate drumurile sunt taxate, cu excepția celor municipale și a unor drumuri mici de țară. Din fericire, taxa de drum nu este însă prea scumpă.

Tot ce trebuie să faceți este să achiziționați o vinietă pentru Bulgaria și vă puteți bucura de toate drumurile. Vinieta se găsește acum în format electronic, prin urmare procesul de achiziție este mult mai simplu și mai rapid. Ba mai mult, odată ce ați achitat vinieta online, puteți porni la drum imediat.

Accesoriile necesare

Toate autoturismele trebuie să fie echipate cu următoarele elemente:

  • triunghi de avertizare;
  • veste reflectorizantă;
  • stingător de incendiu;
  • trusă de prim ajutor.

În unele zone, iarna ar putea fi necesare lanțuri de zăpadă. Semnele rutiere vă vor indica dacă trebuie să le aplicați. Limita de viteză este de 50 km/h atunci când circulați cu lanțurile de zăpadă puse.

Lucruri de făcut în Bulgaria

Sunt atât de multe lucruri de făcut în Bulgaria, încât mulți dintre cei care vizitează pentru prima dată se vor întreba de ce nu s-au gândit niciodată să dea mai repede o șansă acestei destinații uimitoare! Cu sporturi acvatice, plajă și stațiuni de lux pe coasta Mării Negre – Bulgaria este o destinație pe care trebuie neapărat să o adăugați pe lista de locuri pe care trebuie să le vizitați.

Veți găsi aici o istorie bogată și variată, cu artefacte antice, orașe medievale întinse și biserici îndepărtate. Puteți avea cu ușurință o vacanță de familie perfectă în Bulgaria, cu un amestec de plaje calde de nisip și vizitarea orașelor istorice pietruite de la malul mării, Nessebar și Sozopol.

Explorați frumosul peisaj bulgăresc

Dacă vă place să vă petreceți vacanța întorcându-vă la natură, în Bulgaria există tot felul de peisaje de explorat. Faceți o excursie în mediul rural, prin păduri sălbatice și sate pitorești, sau încălțați-vă cizmele de drumeție și faceți drumeții în lanțurile muntoase vaste.

De-a lungul coastei, nisipul auriu face loc apelor Mării Negre, pentru o relaxare maximă la malul mării. Linia de coastă de aici este frumoasă, cu stânci și câmpuri care fac loc unor plaje lungi și neîntrerupte. La Sunny Beach se oferă o mulțime de sporturi nautice, așa că urcați-vă într-o excursie cu barca și admirați coasta de pe apă. Copiii vor adora o vizită la un parc acvatic, iar părinții pot lua un cocktail și se pot întinde la soare în timp ce cei mici se distrează.

În timpul lunilor de iarnă, stațiunile de schi din Bansko prind viață, pe măsură ce praful de zăpadă coboară pe satul pitoresc pietruit. Pantele sunt împădurite, iar zăpada se odihnește abundent pe crengile pinilor pe tot parcursul iernii, creând un peisaj de iarnă perfect.

Explorați istoria uluitoare a Bulgariei

Cufundată în istoria străveche, Bulgaria are câteva situri istorice fascinante de explorat. De la mănăstirile tradiționale la bisericile bizantine, veți descoperi o arhitectură uimitoare la fiecare pas. La Beglik Tash, puteți să vă apropiați de rocile mistice de la „Stonehenge-ul bulgăresc”.

După ce ați explorat ruinele epocilor trecute ale Bulgariei, întoarceți-vă în orașe pentru a vizita centre comerciale moderne, a mânca la restaurante de familie și a vedea festivalurile populare tradiționale. În capitala Varna, nu ratați o excursie la catedrală, unde veți fi întâmpinați de o clădire ortodoxă uriașă, încununată de cupole aurii orbitoare.

Îmbrățișați bucătăria locală

Vacanța dvs. în Bulgaria nu ar fi completă dacă nu ați savura delicioasa mâncare locală. Inspirate de vecinii săi greci și turci, mâncărurile tradiționale sunt o fuziune minunată de arome din Orientul Mijlociu și Mediterana.

Pentru iubitorii unui excelent grătar mixt, încercați Meshana Skara, cu delicioasele sale frigărui de carne și clasicele kyufte (chiftele). Moussaka este un alt preparat favorit în Bulgaria, mai ales cu o lingură de iaurt bulgăresc alături. Cu produse de patiserie cu brânză, brânză bulgărească Sirene și cârnați picanți, mâncarea din Bulgaria vă va gâdila papilele gustative și vă va face cunoștință cu arome noi și interesante.

Pe scurt

Bulgaria merită explorată pentru că nu este o simplă țară, ci din contră. Fiecare turist se poate bucura de frumusțea Bulgariei într-un mod sau altul. Și, evident, cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu mașina. Astfel, puteți vizita zone mai retrase și să vă bucurați într-adevăr de confort și flexibilitate.

The post Concediu în Bulgaria pentru 2024: Ghid de călătorie cu mașina appeared first on Cotidianul RO.

Sursa: https://www.cotidianul.ro/concediu-in-bulgaria-pentru-2024-ghid-de-calatorie-cu-masina/

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.