Condimentul care stimulează digestia. Îl ai în bucătărie și tu, dar poate nu știai cât de multe beneficii are pentru sănătate.
Curcuma sau turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul, fiind originară din India și Asia de Sud. Are o culoare galbenă intensă și gust picant. Se gaseste, cel mai frecvent, sub forma de pulbere, fiind un condiment foarte apreciat.
Deși, este o plantă vindecătoare, fiind foarte apreciată în țările ei de baștină, prorietățile ei vindecătoare au fost ignorate în restul lumii, până de curând, când a început să fie introdusă și în bucătăria europenilor.
Curcuma sau turmericul - BeneficiiCurcuma este o plantă bogată în antioxidanți și are multe proprietăți antiinflamatoare și stimulatoare ale sistemului imunitar.
În medicina tradițională chineză, curcuma se folosea pe post de tratament pentru icter și afecțiuni ale ficatului și ale vezicii biliare.
Fiind o plantă picantă are și rol de încălzire și era, de asemenea, folosită pentr...