Confruntate cu multiple presiuni și schimbări, băncile caută să-și reinventeze modelele tradiționale

acum 1 an 57
Economia globală se îndreaptă către “un deceniu pierdut” pe fondul evoluțiilor din ultimii ani generate în principal de pandemie și războaie, conform analizelor Băncii Mondiale. Pandemia a afectat economia într-un context caracterizat de rate scăzute ale dobânzii și de rate ridicate ale datoriei, forțând băncile centrale să adopte măsuri extraordinare, iar politicile fiscale au fost ajustate pentru stabilizarea macroeconomică și impulsionarea redresării economiilor. De atunci însă, contextul macroeconomic s-a schimbat, iar inflația mare a impus menținerea dobânzilor ridicate care limitează potențialul de creștere economică, în vreme ce datoriile publice și private ating niveluri record, generând riscuri ridicate de instabilitate financiară. Guvernele au nevoie de venituri bugetare mai mari și au început să reverseze tendința politicilor fiscale, majorând impozitarea. Pentru a preveni o eventuală criză financiară, reglementările băncilor centrale s-au înăsprit. Mai mult, digitalizarea și imperativul ESG (Environmental, Social, Governance) au impact pe de-o parte asupra priorităților de investiții ale băncilor pentru a-și remodela operațiunile, iar pe de altă parte asupra deciziilor de creditare.

Sursa: https://economie.hotnews.ro/stiri-blogul_pwc_romania-26699486-confruntate-multiple-presiuni-schimbari-bancile-cauta-reinventeze-modelele-traditionale.htm

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.