Controalele au vizat unităţi ce activează în domenii diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi depozitarea alimentelor, seminţelor, legumelor şi fructelor.
Verificările au vizat, în principal, condiţiile de igienă şi funcţionare ale spaţiilor de producţie şi depozitare, controlul dăunătorilor, respectarea procedurilor bazate pe principiile HACCP, precum şi modul de manipulare şi trasabilitate a produselor alimentare.
În total, în luna octombrie, inspectorii ANSVSA au făcut 10.510 controale oficiale în unităţile din industria alimentară și au dat 145 de amenzi în valoare totală de 1.289.400 lei.
Printre principalele neconformităţi identificate se numără:
– nerespectarea regulilor de igienă privind depozitarea, spaţiile de producţie, utilajele şi ustensilele
– deficienţe în documentarea şi implementarea procedurilor HACCP
Sursa: https://www.mediafax.ro/social/controale-ansvsa-igiena-deplorabila-proceduri-pe-hartie-si-angajati-fara-documente-medicale-23638082
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.

acum 4 ore
5























English (US) ·
Romanian (RO) ·