Costel Dinicu, patronul complexului turistic Ferma Dacilor, a declarat în fața instanței că simte că ispășește deja o pedeapsă, după ce și-a pierdut copilul în incendiu, informează Antena 3 CNN.
În ultimul cuvânt în fața judecătorilor, înainte ca aceștia să decidă arestarea preventivă a lui pentru 30 de zile, Cornel Dinicu a susținut că a luat toate măsurile pentru siguranța turiștilor.
El a spus că dorește să se afle adevărul și că trăiește o adevărată dramă după ce și-a pierdut copilul.
„Este plata în avans și o pedeapsă în avans pentru multe vieți și sunt interesat să elucidez acest mister, atâta timp cât știu că am depus toate diligențele în așa fel încât să asigur orice condiție de securitate chiar în plus față de cele cerute de ISU”, a afirmat Dinicu.
Dinicu se află în arestul din Câmpina. Avocatul lui a contestat decizia de arestare preventivă și cere o măsură mai blândă, respectiv înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu
În urma cercetărilor, anchetatorii au ajuns la concluzia că focul în care au murit opt oameni ar fi pornit de la un televizor uitat pornit, în condițiile unei rețele electrice proiectate pentru o pompă de apă, nu pentru o pensiune.
Ceilalți doi administratori din documentele pensiunii de la Tohani sunt în arest la domiciliu. Deciziile nu sunt definitive și pot fi atacate în 48 de ore.
Omul de afaceri a susținut că incendiul în care au murit opt oameni a fost pus intenționat, dar procurorii spun că nu există indicii că focul a fost pus de o mână criminală.
Opt oameni au murit după ce Ferma Dacilor, o pensiune din Tohani, județul Prahova, a ars în a doua zi de Crăciun, marți dimineață, 26 decembrie. Printre cei decedaţi se află unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, finul lui Dinicu, Lucian Ene, şi doi copii ai săi, dar şi o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi iubitul acesteia. Ei au fost identificați pe baza probelor ADN.
Deocamdată au fost găsite carbonizate șapte persoane, iar a opta victimă nu a fost confirmată decedată oficial, dar au fost identificate fragmente de os care au fost trimise la laborator pentru expertiză.
Pe 26 decembrie, ISU Prahova a anunțat că Ferma Dacilor nu avea autorizație de securitate la incendiu, iar o zi mai târziu, șeful DSU, Raed Arafat, a dispus înlocuirea din funcție a șefului Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova, Răzvan Șandru. Tot Arafat a spus că foștii șefi ai ISU Prahova care au controlat Ferma Dacilor în 2019 au fost nevoiți să se pensioneze după mai multe sesizări.
Pe 29 decembrie, autoritățile au anunțat primele concluzii în urma controlului făcut la ISU Prahova după incendiul de la Ferma Dacilor. Potrivit adjunctului IGSU, fostul prim-adjunct ISU Prahova făcea presiuni asupra inspectorilor, modifica documente și stabilea în funcție de interesele proprii sancțiunile care trebuiau aplicate, iar șeful DSU, Raed Arafat, a spus că Ferma Dacilor trebuia închisă în 2019.