Cornulețe de post. Rețeta celor mai îndrăgite dulciuri de casă. Ce trebuie să pui în aluat ca să fie fragede

acum 3 ore 9
Cornulețe de post

Cornulețele pot fi fragede și gustoase, chiar dacă nu conțin ouă, unt ori smântână. Pentru că urmează perioada postului, timp în care nu sunt recomandate alimentele de dulce pentru cei care postesc, mai jos îți spunem cele mai bune rețete de cornulețe de post. Rețete ușor de realizat pe durata postului.Cornulețe fragede de post cu gem și rahat Ingrediente: un pachet margarină; un pahar (250 ml) apă minerală; o lingură zahăr; un pliculeț zahăr vanilat; o linguriță praf de copt; 100 ml ulei; o lingură zeamă de lămâie; un praf sare; făină – cât cuprinde.

Mod de preparare:

Combină cca 400 g de făină cu sarea, zahărul, praful de copt și zahărul vanilat. “Desfă” apoi margarina înmuiată în amestecul de ingrediente uscate, folosind o furculiță. Adaugă apa minerală, zeama de lămâie și uleiul, apoi continuă să frămțnți pentru minim 10 minute, adăugând făina pe parcurs, până ce obții un aluat perfect omogen și elastic.

Lasă aluatul să se odihnească 30 de min...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cornulete-de-post-reteta-celor-mai-indragite-dulciuri-de-casa-ce-trebuie-sa-pui-in-aluat-ca-sa-fie-fragede_67c97210c96a5933a62c75c2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.