Cozonacul este unul dintre cele mai iubite deserturi românești, chiar dacă el se face în moduri destul de asemănătoare și în alte bucătării din lume. Mirosul de cozonac cald ne amintește multora dintre noi de copilărie și aproape că nu putem refuza niciodată o felie de cozonac de casă. O rețetă aparte a acestui desert este cea de cozonac cu aluat opărit. Este o rețetă veche, dar foarte apreciată.
De ce să încerci rețeta de cozonac cu aluat opărit
Cozonacul cu aluat opărit este una dintre cele mai apreciate variante ale cozonacului tradițional românesc, fiind cunoscut pentru textura sa deosebit de moale, elastică și mai ales pentru prospețimea care se păstrează mai mult timp. Dacă în general, după o vreme, cozonacul nu mai este la fel de moale și pufos, cel cu aluat opărit își păstrează în timp textura.
Tehnica aluatului opărit nu este o invenție modernă, ci o metodă veche, transmisă din generație în generație, folosită mai ales de...

acum 7 ore
5























English (US) ·
Romanian (RO) ·