Cozonac cu aluat opărit – fraged și delicios

acum 7 ore 5

Cozonacul este unul dintre cele mai iubite deserturi românești, chiar dacă el se face în moduri destul de asemănătoare și în alte bucătării din lume. Mirosul de cozonac cald ne amintește multora dintre noi de copilărie și aproape că nu putem refuza niciodată o felie de cozonac de casă. O rețetă aparte a acestui desert este cea de cozonac cu aluat opărit. Este o rețetă veche, dar foarte apreciată.


De ce să încerci rețeta de cozonac cu aluat opărit


Cozonacul cu aluat opărit este una dintre cele mai apreciate variante ale cozonacului tradițional românesc, fiind cunoscut pentru textura sa deosebit de moale, elastică și mai ales pentru prospețimea care se păstrează mai mult timp. Dacă în general, după o vreme, cozonacul nu mai este la fel de moale și pufos, cel cu aluat opărit își păstrează în timp textura.


Tehnica aluatului opărit nu este o invenție modernă, ci o metodă veche, transmisă din generație în generație, folosită mai ales de...

Sursa: https://www.libertatea.ro/lifestyle/cozonac-cu-aluat-oparit-5555770

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.