Cozonacul cu fistic este o variantă mai nouă a acestui desert, apărut mai ales după trendul ciocolatei Dubai. Chiar și așa, cei care au încercat cozonacul cu fistic l-au considerat o variantă gustoasă și inedită. Iată, așadar, cum se face cozonacul cu fistic.
Sfaturi și trucuri pentru a face cozonac cu fistic
Tradițional, cozonacul se pregătește cu ocazia marilor sărbători de Crăciun și de Paște. În ajun, în multe case românești miroase a vanilie, a coajă de lămâie și a rumenit, semn că gospodinele s-au apucat de frământat.
Unele rețete moderne de cozonac adaugă ciocolată, cremă de alune, de fistic sau vanilie, adaptând desertul gusturilor actuale. Secretul reușitei stă în calitatea ingredientelor și în modul de frământare, care trebuie să ofere elasticitate aluatului fără a-l face dens.
Alege ingrediente proaspete și de calitate. Contează mult dacă vrei un cozonac pufos. Cozonacul trebuie frământat aproximativ 15- 20 d...

acum 21 ore
3







_c9addbe729.jpg)














English (US) ·
Romanian (RO) ·