Cozonac cu fistic – trucuri pentru un cozonac reușit

acum 21 ore 3

Cozonacul cu fistic este o variantă mai nouă a acestui desert, apărut mai ales după trendul ciocolatei Dubai. Chiar și așa, cei care au încercat cozonacul cu fistic l-au considerat o variantă gustoasă și inedită. Iată, așadar, cum se face cozonacul cu fistic.


Sfaturi și trucuri pentru a face cozonac cu fistic


Tradițional, cozonacul se pregătește cu ocazia marilor sărbători de Crăciun și de Paște. În ajun, în multe case românești miroase a vanilie, a coajă de lămâie și a rumenit, semn că gospodinele s-au apucat de frământat.


Unele rețete moderne de cozonac adaugă ciocolată, cremă de alune, de fistic sau vanilie, adaptând desertul gusturilor actuale. Secretul reușitei stă în calitatea ingredientelor și în modul de frământare, care trebuie să ofere elasticitate aluatului fără a-l face dens.


Alege ingrediente proaspete și de calitate. Contează mult dacă vrei un cozonac pufos. Cozonacul trebuie frământat aproximativ 15- 20 d...

Sursa: https://www.libertatea.ro/lifestyle/cozonac-cu-fistic-trucuri-pentru-un-cozonac-reusit-5549946

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.