Astăzi, îți propunem o rețetă veche de peste 100 de ani pe care gospodinele din Molodova o respectă cu sfințenie. Secretul l-am aflat de la Ecaterina Hulea, o iubitoare de folclor şi tradiţii, fosta educatoare a satului Odaia Manolachi, judeţul Galaţi. Deși rețeta este laborioasă și migăloasă, în fiecare an gospodina prepară deliciosul cozonac cu umplutură bogată de miez de nucă, cacao şi rahat.
„Eu prepar cozonacul după o reţetă foarte veche, de peste 100 de ani. Am găsită acum mulți ani într-o carte de bucate foarte veche. Gospodinele trebuie să știe că este mai migăloasă, dar cozonacul este foarte bun. Este un deliciu, o prăjitură”, spune Ecaterina Hulea.
Pentru un kilogram de cozonac este nevoie de 600 de grame de făină, 40 grame de drojdie de bere, 200 grame de zahăr, 200 ml de ...

acum 2 ore
14





















English (US) ·
Romanian (RO) ·