Cozonac tradițional românesc. Rețeta perfectă pentru sărbătorile de iarnă

acum 1 ora 51

Ingrediente:

Pentru aluat: 1 kg făină, 500 ml lapte călduț, 50 g drojdie proaspătă, 250 g zahăr, 200 g unt topit, 5 ouă, 1 linguriță sare, coaja rasă de la 2 lămâi, 1 plic zahăr vanilat.
Pentru umplutură: 300 g nucă măcinată, 200 g zahăr, 100 ml lapte, 2 linguri cacao, 50 g stafide (opțional), 1 linguriță esență de rom.
Pentru uns: 1 ou bătut.

Mod de preparare:

  1. Dizolvați drojdia în 100 ml lapte călduț, adăugați o lingură de zahăr și două de făină și lăsați 10-15 minute să se activeze.

  2. Sursa: https://www.mediafax.ro/life-entertaiment/cozonac-traditional-romanesc-reteta-perfecta-pentru-sarbatorile-de-iarna-23661912

    Citiți întregul articol

    Declinarea răspunderii !!!

    SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

    Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

    Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.