Crema de urzici. O mâncare de sezon plină de vitamine. Se recomandă să se consume la începutul primăverii

acum 6 ore 10

Crema de urzici este o mâncare de sezon. Ideală în zilele de post și foarte indicată primăvara când deficitul de vitamine din organism este mare.

Crema de urzici

Urzicile sunt renumite pentru beneficiile lor asupra stării de sănătate, fiind un tonic excelent pentru întregul organism. Acestea se prepară sub diverse forme și sunt foarte gustoase. Vă recomandăm o rețetă excelentă, gustoasă, hrănitoare și foarte sănătoasă.

Ingrediente:500 gr urzici;100 gr ceapă;40 gr unt;1-2 gălbenușuri;60 gr făină;100 ml lapte;500 gr supă de oase;1 cățel de usturoi.

Urzicile curățate și spălate se opăresc în apă clocotită cu sare. Ceapa se curăță și se taie mărunt, apoi se pune la înăbușit cu untul și o ceșcuță de supă de oase. Se adaugă făina diluată în supa de oase și urzicile opărite, scurse bine de apă.

Se fierb toate împreună circa 30 de minute și se pasează cu blenderul. După pasare se adaugă gălbenușurile amestecate cu lapte, sare și usturoiul și se mai fierbe câteva minute. Se c...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/crema-de-urzici-o-mancare-de-sezon-plina-de-vitamine-se-recomanda-sa-se-consume-la-inceputul-primaverii_67c59e8e64a1546f430a39a6

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.