Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză. Cum prepari micul dejun rapid

acum 3 ore 1

Acest sandviș cald, delicios și simplu, are o eleganță tipică preparatelor franțuzești. Numele său derivă din verbul francez "croquer" (a ronțăi) și „monsieur” (domn), sugerând un preparat ușor de consumat, dar rafinat.

Rețeta a apărut pentru prima dată în meniurile pariziene în 1910, în cafenelele de pe Boulevard des Capucines. Originea exactă a rețetei este neclară. Însă legenda spune că a fost creat întâmplător, când un bucătar francez a lăsat un sandviș cu șuncă și brânză lângă un grătar fierbinte. Popularitatea sa a crescut rapid, devenind un simbol al bucătăriei bistrourilor din Franța.

Astăzi, deliciosul sandviș este o alegere ideală pentru un prânz rapid sau un brunch sofisticat, fiind servit în restaurante și cafenele din întreaga lume. Descoperă și rețeta de sandviș hawaian cu șuncă și mozzarella. Este ușor asemănătoare cu cea a sandvișului franțuzesc, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Croque Monsieur – Ingrediente pentru 2 porții4 felii de pâine albă (...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/croque-monsieur-reteta-de-sandvis-cald-din-bucataria-franceza-cum-prepari-micul-dejun-rapid_678787721c42394be841c682

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.