Acest sandviș cald, delicios și simplu, are o eleganță tipică preparatelor franțuzești. Numele său derivă din verbul francez "croquer" (a ronțăi) și „monsieur” (domn), sugerând un preparat ușor de consumat, dar rafinat.
Rețeta a apărut pentru prima dată în meniurile pariziene în 1910, în cafenelele de pe Boulevard des Capucines. Originea exactă a rețetei este neclară. Însă legenda spune că a fost creat întâmplător, când un bucătar francez a lăsat un sandviș cu șuncă și brânză lângă un grătar fierbinte. Popularitatea sa a crescut rapid, devenind un simbol al bucătăriei bistrourilor din Franța.
Astăzi, deliciosul sandviș este o alegere ideală pentru un prânz rapid sau un brunch sofisticat, fiind servit în restaurante și cafenele din întreaga lume. Descoperă și rețeta de sandviș hawaian cu șuncă și mozzarella. Este ușor asemănătoare cu cea a sandvișului franțuzesc, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Croque Monsieur – Ingrediente pentru 2 porții4 felii de pâine albă (...