Cum a ajuns România dintre cele mai sărace țări din Europa în 1990 printre cele mai bogate, în 2025. VIDEO cu evoluția PIB pe cap de locuitor pe vechiul continent

acum 5 ore 13

După căderea regimului comunist, România se confrunta cu un peisaj economic dezolant. În 1990, țara ocupa locul trei în topul celor mai sărace din Europa, după Albania și Armenia. PIB-ul pe cap de locuitor era extrem de scăzut, iar condițiile de trai erau precare. Deși revoluția din 1989 a adus cu sine speranța și dorința de reformă, tranziția de la economia planificată la economia de piață a fost plină de provocări.

Unul dintre factorii cheie care au contribuit la ascensiunea României a fost implementarea unor reforme economice profunde. Acestea au început în anii '90 și au continuat în deceniile următoare. Privatizarea întreprinderilor de stat, atragerea de investiții străine, și liberalizarea piețelor au fost priorități esențiale.

În 2007, România a devenit membră a Uniunii Europene, un moment crucial care a accelerat integrarea economică și a deschis noi oportunități de dezvoltare. Fondurile europene au fost vitale pentru dezvoltarea regională, contribuind la creșter...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cum-a-ajuns-romania-dintre-cele-mai-sarace-tari-din-europa-in-1990-printre-cele-mai-bogate-in-2025-video-cu-evolutia-pib-pe-cap-de-locuitor-pe-vechiul-continent_67f43119db1b43708a4971c2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.