O explicație ar fi legată de schimbarea calendarului în timpul reformei lui Papa Grigore al XIII-lea. În trecut, Anul Nou era sărbătorit în jurul echinocțiului de primăvară, pe 1 aprilie, dar odată cu adoptarea calendarului gregorian, data a fost mutată pe 1 ianuarie. Cei care au continuat să celebreze în aprilie au devenit ulterior ținta farselelor. De asemenea, cea mai veche referire la Ziua Păcălelilor provine dintr-un poem din 1539, în care un bărbat ar fi păcălit un servitor în această zi, potrivit unui post tv, scrie click.ro
Cum au intrat suedezii în istorie de Ziua PăcălelilorPe lângă România, Ziua Păcălelilor, sau „April Fools' Day”, este sărbătorită în multe țări din întreaga lume, precum Franța, Germania, Suedia sau Italia. De-a lungul anilor, această zi a fost marcată de farse memorabile care au stârnit râsete și au rămas în istorie.
Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/cum-a-aparut-ziua-pacalelilor-de-ce-o-sarbatorim-pe-1-aprilie_67eb80da6d73997a44444802
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.