Cum a contribuit social media la „atrofierea creierului” în 2024: Cauze, efecte și soluții
acum 20 ore
3
Fenomenul descrie degradarea capacităților intelectuale cauzată de expunerea prelungită la materiale lipsite de valoare, scrie Business Magazine.
„Atrofierea creierului” a fost corelată cu platforme precum TikTok și Instagram, care promovează un flux nesfârșit de conținut superficial. Acest ciclu vicios duce la o scădere a capacității de concentrare și a atenției utilizatorilor. Potrivit statisticilor, utilizarea termenului „brain rot” a crescut cu 230% între 2023 și 2024, semnalând o conștientizare tot mai mare a acestui efect negativ al social media.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.