„Ce înseamnă o farfurie ideală și una de slăbit? Când vrem să slăbim, principalii nutrienți care trebuie limitați sunt carbohidrații/amidonul/făinoasele. Deși au doar 4 cal/g (față de grăsime care are 9 cal/g), carbohidrații cresc glicemia în sânge și stimulează secreția de insulină- principalul hormon de îngrășare al organismului. Deci recomandarea care spune <mănâncă fără pâine și vei slăbi> are sens!”, spune dr. Mihaela Bilic, pe FB.
Însă nu e sănătos să eliminăm complet făinoasele din viața noastră, ele sunt „cea mai eficientă sursă de glucoză-carburantul cu care funcționează toate celulele, inclusiv creierul. Fără glucide nu putem trăi, atât echilibrul fizic cat și cel psihic sunt afectate grav”.
„Ce ne rămâne de făcut? Să învățăm să consumăm carbohidrații cu măsură”, subliniază Mihaela Bilic.
În continuare, specialistul a explicat ce înseamnă o porție de amidon/făinoase: o felie de pâine sau de mămăligă-cât palma, 3-4 linguri de orez sau leguminoase (fa...