Dacă le depozitezi corect, ouăle rezistă foarte bine. Ba chiar sunt bune de mâncat şi după ce trec de termenul de valabilitate înscris pe coajă. Totuşi, cum îţi dai seama cu exactitate cât de proaspete sunt?
Daca ai oua de mai mult timp in frigider, e greu sa-ti dai seama cat de bune mai sunt pentru consum. Prima metoda pe care o stii probabil de la bunici este sa pui oul pe o suprafata plana si sa-l invarti. Daca se invarte usor, inseamna ca e proaspat. Daca se invarte putin si se opreste rapid, mai bine il arunci.
Testul paharului cu apăO metodă simplă este cea de flotabilitate. Aceasta implică plasarea oului într-un recipient cu apă. Un ou vechi va pluti la suprafață. Un ou vechi va pluti la suprafață
Un ou proaspăt, de obicei, are un conținut mare de apă și un aer limitat în interiorul cojii. Pe măsură ce oul îmbătrânește, apa din acesta începe să se evapore și aerul începe să pătrundă prin coajă. Aceasta face ca oul să devină mai ușor și să se mărească...