Cum pot rămâne bananele proaspete chiar și 24 de ore după deschidere. Cercetătorii au venit cu explicația

acum 3 ore 16

„Gata cu bananele maronii și lipicioase!”, a declarat Gilad Gershon, directorul executiv al Tropic, compania de biotehnologie din Norwich care a realizat această descoperire, potrivit msn.

 

„Bananele au același gust, miros, dulceață și textură”, spun reprezentanții companiei.

Experții au eliminat genele responsabile de producerea unei enzime numite „polifenol oxidază”, care cauzează rumenirea. Tehnica este diferită de modificarea genetică, deoarece aduce „modificări precise genelor existente ale unui organism, fără introducerea de material genetic străin”.

Compania are deja permisiunea de a vinde bananele în Filipine, Columbia, Honduras, SUA și Canada, unde va fi lansată la sfârșitul acestei luni.

Tropic lucrează, de asemenea, la un proiect menit să încetinească coacerea bananelor, astfel încât acestea să rămână ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/cum-pot-ramane-bananele-proaspete-chiar-si-24-de-ore-dupa-deschidere-cercetatorii-au-venit-cu-explicatia_67c61bb81082b118307703e2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.