Cum poți face botulism de la o simplă conservă de pește și ce trebuie să faci ca să te ferești
acum 6 luni
23
Cum se produce botulismul de la conserva de pește?
Botulismul alimentar este cauzat de Clostridium botulinum, o bacterie care se găsește în sol și poate supraviețui în medii cu oxigen redus, cum ar fi conservarea inadecvată a alimentelor. Când alimentele, în acest caz peștele, sunt conservate fără a se respecta normele stricte de igienă și securitate alimentară, bacteriile pot produce toxine botulinice.
Procesul de conservare a peștelui presupune, de obicei, sărarea, afuma...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.