Indiferent dacă depozitezi morcovii în frigider, dulap sau cămară, ține-i departe de fructele și legumele care produc gazul numit etilenă, cum ar fi merele, avocado, bananele, ardeii și roșiile, deoarece acestea accelerează coacerea și fermentarea, scrie BBC Good Food.
Pentru a menține legumele proaspete cât mai mult timp, pune-le într-un recipient închis, cu foarte puțină apă pe fund. În acest fel, morcovii rămân crocanți, deoarece acest absorb în mod natural umezeală.
Depozitarea în frigider folosind această metodă îi poate face să reziste până la trei luni.
Morcovii din propria grădinăDacă i-ai crescut și cules tu, și nu i-ai cumpărat din magazin, depozitează-i în condiții similare celor din mediul lor de creștere. Specialiștii recomandă să îi pui într-un sol bine drenat până ești gata să îi pregătești. Îi poți proteja de îngheț acoperindu-i cu un strat gros de paie sau feri...

acum 3 zile
5




















English (US) ·
Romanian (RO) ·